Juridische strippenkaart

Wat is een juridische strippenkaart

Een juridische strippenkaart is exact wat de naam doet vermoeden. Het is een aantal strippen die je kunt gebruiken voor het inzetten van juridische dienstverlening. Met een juridische strippenkaart neem je juridische diensten op net een andere manier af. Je koop tegen (vaak) een gereduceerd tarief een strippenkaart zodat je vooraf precies weet wat je kwijt bent. Daarna kan je de strippenkaart gebruiken voor verschillende juridische diensten. Omdat iedere strip een bepaalde waarde vertegenwoordigd, weet je ook van tevoren hoeveel strippen je kwijt bent op het moment dat je gebruik maakt van juridische diensten.

Waarom neem je een juridische strippenkaart?
In de meeste situaties is het niet nodig om een vaste jurist in dienst te hebben. De gemakken en voordelen van een vaste jurist is wel iets waar je misschien naar op zoek bent. Met de strippenkaart krijg je meestal een vaste (bedrijfs)jurist of anders in ieder geval een vast aanspreekpunt die jou en jouw bedrijf goed kent. Wel zo fijn.

Als je wat meer flexibel wil zijn, dan is een juridische strippenkaart ook handig. Omdat een strippenkaart in principe geen abonnement is, zit je ook niet aan een abonnement vast. Daarnaast hoef je ook niemand in loondienst te nemen. Omdat je de strippenkaart vooraf aanschaft en de strippen later gebruikt ben je dus flexibel met het inzetten van de dienstverlening.

Een juridische strippenkaart is ook handig als je het fijner vindt om wat meer flexibel te zijn. Omdat je met een juridische strippenkaart toegangkrijgt tot juridische diensten, hoef je ook niet een jurist in loondienst te nemen. De flexibiliteit zit hem erin dat je de strippenkaart van tevoren aanschaft en de strippen vervolgens op ieder gewenst moment kan inzetten.

Wat zijn de voordelen van een juridische strippenkaart
De voordelen van een juridische strippenkaart zijn zoals we eerder hebben gezien een kostenbesparing van vaak wel tot 25 procent van het standaard tarief. Flexibiliteit met het inzetten van de strippen wordt vaak gezien als voordeel. Tegelijkertijd krijg je in de meeste gevallen een vaste (bedrijfsjurist.